Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A névadó aradi vértanúra emlékeztek

Szöveg: Marics Ildikó főhadnagy |  2010. október 8. 12:07

Az aradi vértanúk emléknapja, valamint az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred névadójának, Nagysándor József honvéd tábornok halálának 161. évfordulója alkalmából rendhagyó megemlékezést tartottak október 6-án Székesfehérváron.

Varga Csaba ezredes a MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnök-helyettese, Nagy Lajos mérnök alezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred megbízott parancsnoka,

1595908274
Dr. Máj Károly százados az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, valamint a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Klubjának képviselői helyezték el az emlékezés és a tisztelet koszorúit az évforduló alkalmából.

Az ezred állománya, a helyőrségi zenekar, valamint a történelmi egyházak képviselőinek közreműködésével megható műsorral elevenítette fel az 1849. október 6-i eseményeket, valamint Nagysándor József honvéd tábornok küzdelmeit.

Az alakulat névadójának életét, törekvéseit a magyar hazáért érzett elkötelezett, tevékeny felelősség, a szabadság szeretete hatotta át.
Egész Európát megdöbbentette a szabadságért, a nemzetért küzdő magyar nép vezetőinek kegyetlen kivégzése. Ezek a hősök Magyarország függetlenségéért áldozták életüket.
Nagysándor József honvéd tábornok szobránál tizenhárom gyertyát gyújtottak, a vértanú halált halt 13 tábornok emléke jeléül.

Büszkének kell lenni, hogy az ezred Nagysándor József nevét viseli, de méltónak kell lenni a név viselésére, a mindennapi helytállással, példamutatással.

Kegyelet Nagysándor Józsefnek, kegyelet az aradi vértanúknak!

1595908274
 

Fotó: Bödő Viktória