Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A századik önkéntes területvédelmi tartalékos Tolna megyében

Szöveg: Balatoni Kitti | Fotó: Kismartoni Mátyás |  2021. március 3. 19:51

Aláírta szerződését a századik önkéntes területvédelmi tartalékos katona március 3-án, szerdán, Szekszárdon, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 69. Horváth József Területvédelmi Zászlóaljnál. Az eseményen Vitár Zsolt alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokhelyettese is részt vett.

20210303KISM7987

A Magyar Honvédség területvédelmi tartalékos rendszerén belül Tolna megyében, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred kötelékében lévő 69. Horváth József Területvédelmi Zászlóalj felel a katonák kiképzéséért és alkalmazásáért.

A századik bevonuló, Komjáti Kata tartalékos szakaszvezetőnek Sipos Antal ezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred parancsnoka köszöntő beszédében sok sikert kívánt. „Biztos vagyok benne, hogy a zászlóalj vezetői mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az előző kilencvenkilenc bevonulóhoz hasonlóan, a századik is megtalálja a számításait ebben a szolgálati formában” – mondta.

A szerződés aláírását követően Sipos ezredes emléklapot nyújtott át Komjáti szakaszvezetőnek.

20210303KISM8022

„Miután ön aláírta a szerződését, bekerült a területvédelmi zászlóalj állományába. Mivel főiskolai hallgató, így a szorgalmi időszak után, júliusban fogja elvégezni az alapfelkészítést és ezt követően kezdi el a tényleges szolgálatot. A mai szerződéskötéssel szeretnénk felhívni a figyelmet a Tolna megyében lévő tartalékos rendszerre, a szolgálatvállalás lehetőségére” – mondta Vass Zoltán alezredes, a 69. Horváth József Területvédelmi Zászlóalj zászlóaljparancsnoka.

Mint megtudtuk: a kiképzett tartalékos katonák a határvédelmi feladatokban segítenek, valamint - a COVID-19 okozta járványhelyzet miatt – részt vesznek az egészségügyi szakképesítést nem igénylő feladatok ellátásában is. „Tavaly november óta Budapesten, idén februártól pedig Szekszárdon is szolgálunk kórházakban” – hangsúlyozta az alezredes.

20210303KISM8043

Komjáti Kata jelenleg a Pécsi Tudományegyetem első éves hallgatójaként szociális munkát tanul. „Azért döntöttem úgy, hogy emellett katonának állok, mert ezzel gyermekkori álmom válik valóra. Hálás vagyok az édesapámnak, hogy teljes mértékben támogatta a döntésemet. Vonz, hogy ha bármi történik, ott lehetek és megvédhetem a hazámat, azt a nemzetet, amit szeretek és amelyhez hű vagyok. Szeretnék fejlődni és kipróbálni magam harckocsizóként. Mindig szívesen tartoztam volna egy olyan közösséghez, ahol önmagam lehetek. Úgy érzem a Magyar Honvédség egy olyan család, ahova befogadják az embert” – fogalmazott az aláírást követően Komjáti Kata.