Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tisztelgés a névadó előtt

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. március 3. 20:08

Ünnepélyes körülmények között koszorúzták meg névadójuk síremlékét az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Heim Géza Területvédelmi Zászlóalj képviselői március 3-án, szerdán, a Győr-Moson-Sopron megyei Bakonyszentlászlón.

koszorúzás_03.03 (1)

„Heim Géza cselekedetei, hőstette, bajtársiassága és egész élete példaként állítható a jelen kor katonái elé” – fogalmazott az ünnepségen Nagy László őrnagy, a zászlóalj törzsfőnöke, aki beszédében felelevenítette a katonahős legjelentősebb haditettét. Heim Géza bátor hadmozdulatával százak életét mentette meg 1916-ban az olasz fronton, egyben megakadályozta az ellenséges erők előrenyomulását.

Soós Zoltán, Bakonyszentlászló polgármestere köszönetet mondott a zászlóalj honvédjeinek azért, hogy figyelmét még inkább ráirányították a település temetőjében nyugvó katonahősre. Mint mondta: nemes tett részükről Heim Géza emlékének ápolása.

koszorúzás_03.03 (3)

A sírnál koszorút helyezett el Huszár Ferenc alezredes, az ezred parancsnokhelyettese, Nagy László őrnagy, Orosz Sándor őrnagy, Soós Zoltán, valamint a Heim-család több leszármazottja is.