Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A szíriai hadsereg bekerített egy kikötővárost

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. április 12. 8:11

A szíriai hadsereg bekerítette Bánjászt, ahol az előző napi véres összecsapásokban 13 ember – köztük kilenc katona – életét vesztette – mondta egy emberjogi aktivista hétfőn. A Damaszkusztól 280 kilométerrel északnyugatra található kikötővárosnál 17 harckocsit vetettek be, s hírek szerint megszakadt az áramszolgáltatás.

A hadsereg időről időre lövéseket ad le, hogy provokálja a tüntetőket – tette hozzá az említett aktivista, aki szerint három katona megtagadta a parancsot, és megpróbált csatlakozni a tiltakozókhoz, de feletteseik rájuk lőttek, megsebesítve őket.

Szemtanúk szerint még mindig jobb, hogy a hadsereget vezényelték ki, mint a biztonsági erőket, amelyek leginkább „a rezsim által felbérelt bandákhoz" hasonlítanak. A minaretekből a tűz beszüntetésére szólítják fel a katonákat.

Szíriában három héttel ezelőtt kezdődtek komolyabb megmozdulások a rezsim hatalmának megdöntéséért. Emberjogi csoportok szerint eddig több mint 170 ember halt meg a tüntetők és a biztonsági erők közötti összecsapásokban.

Címkékharckocsijog