Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai ismeretek birtokában

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. április 12. 8:48

A Magyar Honvédség állományába az elmúlt hónapokban több olyan tiszthelyettes került be a polgári életből, akik rendelkeznek a honvédség számára szükséges tudással, ám nincsenek meg az alapvető katonai ismereteik. Az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) alaprendeltetésének egyik eleme a nem katonai oktatási intézményben végzett tiszthelyettesek tanfolyamrendszerű felkészítése. A legutóbbi ilyen kurzus a közelmúltban fejeződött be Szentendrén.

A február 28. és április 8. között lezajlott tanfolyam „sűrítve" tartalmazta az egységes katonai alapkiképzés tárgyköreit. A tanfolyamot az MH KKB Mecséri János Kiképző Osztálya szervezte, Nagy Gyula őrnagy vezetésével. A kiképzésben az osztály két tisztje és tizenkét tiszthelyettese vett rész. A vizsgák sikeres teljesítése után, az április 8-án megrendezett kibocsátó ünnepségen 53-an – köztük 22 hölgy – vehették át a végzettséget igazoló okmányt Mikusi Zsolt ezredestől, az MH KKB parancsnokától.

A kiképző bázis Művelődési Központjának aulájában rendezett kibocsátó ünnepség a Himnusz közös éneklésével kezdődött. Beszédében Mikusi ezredes megköszönte a kiképzők magas színvonalú munkáját, amelynek eredményeként a tanfolyamon részt vevő tiszthelyettesek vizsgája meghaladta a 4-es átlageredményt.

Az ünnepség végén a bázis parancsnoka – a kiképzésben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért – elismerésben részesítette Kovács Péter őrmestert és Illés Zsolt Antal őrmestert, a kiképzői teljesítményért pedig Bende Zsolt őrmestert.

1595916939
 
1595916940
 

1595916940
 
1595916940
 

 Fotó: A szerző felvételei