Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A tatai alakulat is felkészült

Szöveg: Bodnár Alexandra | Fotó: Petrovics Renáta |  2021. március 17. 10:24

Árvíz elleni védekezésre kaptak felkészítést a tatai katonák a napokban, a Klapka György laktanyában.

Tata_árvíz_elleni_védekezés_felkészítés (1)

Az MH 25. Klapka György Lövészdandár katonái minden évben kétszer elméleti és gyakorlati oktatást kapnak, felkészülve ezzel egy esetleges katasztrófa helyzetre - például árvízre vagy a téli időjárásból adódó veszélyhelyzetek elleni védekezésre.

A mostani kiképzés során az árvízi feladatokra készültek fel a munkacsoportokba beosztott katonák. Árvíz esetén ezen munkacsoportok feladatai közé tartozik - többek között - az áramellátás, a világítás, valamint a szárazföldi utak, területek zárásának biztosítása. A feladatokban a védelmi és romeltakarításért felelős kézi munkacsoportba beosztott katonák is részt vesznek.

Tata_árvíz_elleni_védekezés_felkészítés (4)

A felkészítésen a katonák átismételték hogyan kell a PTSZ-M közepes lánctalpas úszó gépkocsit árvízvédelmi feladatok ellátása során alkalmazni, gyakorolták a nyúlgát építését, valamint a buzgár elleni védekezést és a bordás megtámasztást is.

A Komárom-Esztergom megye és Magyarország határát jelentő Duna folyó közelsége miatt az árvízvédelmi feladatokra való felkészülés a tatai dandár számára kiemelt fontosságú.

Címkékkiképzés