Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A területvédelmi ezred is szedte...

Szöveg: Józan Tímea hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. május 2. 18:59

A „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amelyet 11. alkalommal rendeztek meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Ehhez az akcióhoz csatlakoztak első alkalommal április 25-én, a székesfehérvári székhelyű MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred (MH 6. TVE) katonái is.

11

A rövid munkavédelmi oktatást követően és a munkához szükséges eszközök kiosztása után a honvédek megkezdték a hulladékgyűjtést az ezred objektumának közelében található Bregyó közi Sportcentrumnál és annak környékén. Az alakulat katonái azért is ezt a helyszínt választották, mivel a napi reggeli testnevelés órákat ezen a területen tartják, így különösen nagy intenzitással vetették bele magukat a munkába a hulladékkal szennyezett közterületen. Az önkéntes tevékenység eredményesnek bizonyult, hiszen a honvédek öt zsáknyi szemetet szedtek össze.

12

A csapatépítéssel egybekötött közösségi munka kitűnő példa volt arra, hogy megmutassa az ezred elkötelezettségét a környezetvédelem iránt, szolgálva ezzel is a társadalmi felelősségvállalást, és az illegális hulladéklerakás megelőzését.