Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A toborzókampány arcai is kilátogattak a Ludovika Fesztiválra

Szöveg: Bányász Eszter | Fotó: Rácz Tünde |  2023. május 12. 8:01

Színes programokkal, bemutatókkal, szakmai előadásokkal vette kezdetét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett háromnapos Ludovika Fesztivál, május 11-én, a fővárosi Orczy-parkban. A Magyar Honvédség toborzókampányának arcai – Pálinkás Szilveszter főhadnagy és Rozs Gergely hadnagy is – kipróbálták a honvédség kitelepült high-tech arzenálját.

A fesztivál első két napján a Ludovika Szabadegyetem programsorozatáé a főszerep, amelynek keretében – mások mellett – előadást tart Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is. Az előadások és pódiumbeszélgetések során olyan témák kerülnek terítékre, mint például a mesterséges intelligencia hatása a fegyveres konfliktusokra, a jövő háborúi, és az azokban való magyar szerepvállalás, illetve az orosz-ukrán háború várható hatásai az Észak-atlanti Szerződés Szervezetére.

TUN_3650w

A rendezvényen a Magyar Honvédség haditechnikai eszközparkjának teljes arzenálja is felsorakozik. Május 11-12-én statikus; a május 13-ai családi napon pedig dinamikus bemutatókkal is várják az érdeklődőket. Amennyiben az időjárás is engedi, szombaton egy JAS 39 Gripen vadászgép, valamint H145M és Mi-24 helikopterek is áthúznak majd a Ludovika főépülete felett.