Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Vadóc Tábor idén is sikert aratott

Szöveg: Déginé Bulyáki Edit |  2012. július 12. 18:20

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 2012-ben immár harmadik alkalommal rendezte meg nyári szünidei gyermektáborát Debrecenben. Idén a korábbinál több, az  alakulatnál szolgáló katona és közalkalmazott szülő döntött úgy, hogy gyermekét rábízza a Humánszolgáltató Iroda munkatársaira. Volt, aki csak egy hétre jött, de szép számmal akadtak olyan gyerkőcök is, akik dupláztak, azaz mindkét turnuson részt vettek.

1595938814
A Vadóc Tábor június 25-től 29-ig tartó első turnusára 37, míg a második váltásban – július 2–6. között – 75 gyerek jelentkezett. A tábor költségeiből csak egy kis részt kellett a szülőknek állni, a többit a Honvédszakszervezet helyi alapszervezete biztosította. A programokról, a felügyeletről a Humánszolgáltató Iroda munkatársai, hat pedagógus, illetve hat katona-segítő gondoskodott.

A két turnus során a gyerekek – egyebek mellett – kézműves-foglalkozásokon vettek részt, megnéztek egy kovácsműhelyt, ellátogattak a Hortobágyra, illetve megtekintették a nyíregyháza-sóstói vadasparkot is. Az első turnusban pihenő gyerekek mindezek mellett ott lehettek az alakulat Szent László-napi rendezvényein is.

A legnagyobb élmény azonban kétségtelenül az volt  a Vadóc Tábor lakói számára, amikor éjszakára is bennmaradtak a laktanyában és sátorban aludtak. Ráadásul ekkor még „éjszakai őrségben" is kellett állniuk.

Fotó: A szerző felvételei