Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A vallás tiszteletére

Szöveg: Dánielné Vígh Krisztina |  2008. október 13. 9:36

Pol-e Khumri rendőrkapitányságán a már meglévő mecsethez az MH PRT finanszírozásából egy tisztálkodóhelyiségekből álló épület átadása zajlott. Az átadáson Boldizsár Gábor alezredes képviselte a magyar katonákat.

Az átadási ünnepségen jelen volt a helyi rendőrfőnök helyettese és számos ott dolgozó rendőr.
Köszönetet mondtak a MH PRT-nek az elmúlt időszakban felépített, rendbe hozott valamint berendezett épületekért, tantermekért.

Hálásak voltak a mecsetnél átadásra került tisztálkodó helyiségért, ami számukra nagyon fontos, hiszen minden ima előtt tisztálkodniuk kell.
Boldizsár Gábor alezredes beszédében elmondta, hogy a magyar PRT a továbbiakban is segíteni fogja a helyi rendőröket hasonló módon, valamint szó volt az elmúlt héten tartott továbbképzésről is, amit mi magyarok szeretnénk tovább folytatni, hiszen hasznos tudással gazdagodhatnak 16 járás (Bhaglan tartomány) rendőrei.

Mi magyarok nem csak Pol-e Khomriban, hanem szerte a tartományban is számos projektet fogunk megvalósítani és valósítottunk már meg az elmúlt időszakban, csak olyan minőségű épületeket, hidakat stb. építünk itt Afganisztánban, amelyek Magyarországon is megállnák a helyüket.

1595880914