Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A város fogadalmi ünnepét kísérte a székesfehérvári helyőrségi zenekar

Szöveg: Gyimóthy Levente | Fotó: a szerző felvételei |  2021. augusztus 19. 8:33

Az országfelajánlás napján, augusztus 14-én, szombaton tartották a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos fogadalmi ünnepét, amelynek zenei kíséretét a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar szolgáltatta, Ruff Tamás őrnagy, karmester vezetésével.

Székesfehérvár-fogadalmi_ünnep (1)

A rendezvényen a magyar szent család – Szent István király, Boldog Gizella és Szent Imre herceg - ereklyéit a Püspöki Palotából körmenetben vitték a Szent Imre templomba, ahol ünnepi szentmisét celebrált Spányi Antal megyéspüspök. Ezt követően az ereklyékkel a főpásztor, a papok, a megyei és városi elöljárók, valamint az intézmények képviselői és a meghívott vendégek a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar kíséretében a Nemzeti Emlékhelyre vonultak, ahol Cser-Palkovics András, a város polgármestere mondott ünnepi beszédet.

A fogadalmi ünnepen Vokla János ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred és Székesfehérvár Helyőrség parancsnoka is részt vett.

Székesfehérvár-fogadalmi_ünnep (7)

A körmenetet - a hagyományőrző koronaőrök menetén kívül - a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar zenei szolgálata tette még ünnepélyesebbé: többek között a katolikus magyarság néphimnusza, a Boldogasszony Anyánk is felcsendült. Emellett az Ah, hol vagy magyarság tündöklő csillaga és az Isten hazánkért térdelünk elődbe kezdetű könyörgő és engesztelő imák is elhangzottak.

Címkékünnepség