Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A város polgármesterével találkozott az ezred parancsnoka

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: a szerő felvételei |  2020. augusztus 27. 18:06

Dr. Dézsi Csaba András, Győr Megyei Jogú Város polgármestere fogadta hivatalában Könczöl Ferenc ezredest, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és egyben Győr helyőrségparancsnokát, augusztus 25-én, kedden.

20200826-gyor 01

A megbeszélésen - egyebek mellett - szó esett a város és a katonai szervezet közötti kapcsolatok további ápolásáról, fejlesztéséről. Mindezek mellett a vezetők áttekintették azokat a lehetőségeket, amelyek kiaknázása tovább mélyítheti az alakulat és a neki otthont adó város kapcsolatát.

Könczöl Ferenc ezredes felvázolta a folyamatban lévő Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program főbb elemeit, kiemelve a katonai szervezetet, illetve a helyőrséget várhatóan érintő fejlesztéseket.

A megbeszélésen Dézsi Csaba András megköszönte a tájékoztatást és támogatásáról biztosította a győri alakulat vezetőjét, valamint elkötelezettségét fejezte ki a kapcsolatok elmélyítése iránt. Végezetül a város polgármestere megköszönte a győri katonák határvédelmi feladatokban, illetve a migrációs válsághelyzet kezelésében nyújtott helytállását.

20200826-gyor 02
Címkékrakéta