Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A „vegyész-maratonista”

Szöveg: MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj |  2020. szeptember 30. 9:38

A Sri Chinmoy Maraton győri állomásán teljesítette élete első maratonját Moldován Péter őrnagy, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj főtisztje.

Moldován_Péter

Az utóbbi időben sokat lehetett hallani a Magyar Honvédség speciális képességű alakulatáról, ugyanis a koronavírus-járvány megjelenése után az ország több mint ezer idősotthonát, szociális intézményét fertőtlenítették az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái. Az embert próbáló feladatok mellett sokaknak van még ereje az egyéni sportolásra: Moldován Péter őrnagy munka után, esténként és hétvégén is rója a kilométereket, hogy kitűzött céljait elérje.

„Bár ez csak futás, rengeteg munkával és lemondással jár, mindemellett türelmet is igényel. A maraton teljesítése után, ezt a tételt is kipipálhattam a bakancslistámon” – nyilatkozta a főtiszt, egyben külön köszönetet mondott támogatóinak. Az első maratoni versenyén Moldován őrnagy – 3:53:50-es idővel –  az abszolút kategóriában tizedik, korosztályában pedig ötödik helyezést ért el.