Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A vihar szakította félbe a véres összecsapást

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. április 28. 12:03

Gumilövedékekkel lőttek a thaiföldi biztonsági erők szerdán Bangkok északi részén a kormányellenes tüntetők felé, hogy megakadályozzák a vörös ingeseket demonstrációjuk kiterjesztésében. Hírek szerint legkevesebb tízen megsebesültek, köztük egy katona, akit a fején ért találat.

A Reuters hírügynökség fotósának úgy tűnt, hogy a katona meghalt, de ez még nem bizonyosodott be, amint az sem, hogy honnan – a tüntetők vagy a rendfenntartó erők felől – érkezett el a lövés. A sebesülteket kórházba szállították.

Mintegy 900 katona és rendőr állta el reggel a közel 2000 tüntető útját, akik az északi külvárosba vonulva akarták kinyilvánítani támogatásukat az ott lakóknak. Mintegy 200 kisteherautó és 500 motorkerékpár hagyta el reggel a vörösök bázisait és indult észak felé.

A rendőrség szóvivője szerint a biztonságiak először figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe a városközpontból az északi külvárosokba vezető főúton. Ezután gumilövedékekkel közvetlenül a tüntetőkre lőttek, akik közül többen kövekkel és parittyából kilőtt fémgolyókkal válaszoltak. A rendfenntartók botokkal és pajzsokkal is igyekeztek visszaszorítani őket.

Az összecsapást egy igen erőteljes trópusi felhőszakadás szakította meg Bangkok központjától mintegy 40 kilométerrel északra.