Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Adventi Horgászparti Várpalotán

Szöveg: Török János főtörzsőrmester |  2010. december 13. 11:59

A Bakony Harckiképző Központ december elején immár a harmadik alkalommal rendezte meg az adventi horgászparti elnevezésű pergető horgász versenyét, a Várpalota közelében található beszálló horgásztavon. A zord időjárás ellenére reggel fél kilencre, a regisztrációra húsz, mindenre elszánt katona és közalkalmazott jelent meg.

A rendezvény elején a szervezők ismertették a szabályokat, majd a startjelet követően azonnal különféle műcsalik hada lepte el az esőcseppektől gyűrűző víztükröt. A horgászok rafinált praktikák alkalmazásával próbálták kapásra ingerelni a tó népes, de lusta ragadozó hal állományát…

Eközben Tóth Zoltán nyugállományú zászlós, kondérmester csülökpörkölt elkészítésén munkálkodott. A dél előtt fél órával felhangzó dudaszó a verseny végét, illetve az ebéd elkészültét jelezte. Az értékelés alatt az átfagyott horgászok forralt bor kortyolgatásával oldották fel a verseny fáradalmait. Az adventi horgászpartin értékes díjakat adtak át a nyerteseknek. .

A verseny végeredménye:1 helyezett: Németh János közalkalmazott. 2. helyezett: Bogdány Gábor zászlós. 3. helyezett: Halgató István főtörzsőrmester. A Honvédszakszervezet különdíját Somogyi Gábor közalkalmazott kapta.

1595911505