Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ahol a nyár sem uborkaszezon

Szöveg: Dr. Varga József |  2010. július 14. 10:20

A Magyar Honvédség Központi Kiképző Bázis (MH KKB) és a Magyar Honvédség Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola (MH KPTSZI) állományának otthont adó szentendrei laktanyában a nyári hónapok nem jelentenek uborkaszezont.

Még alig fejeződött be az MH KPTSZI végzős hallgatóinak július 10-i ünnepélyes eskütétele, 13-án 107 szerződéses legénységi állományú katona vonult be, hogy megkezdje 3 hónap időtartamú egységes katonai alapkiképzését az MH KKB Mecséri János Kiképző Osztály kötelékében. Velük együtt jelenleg 3 különböző időpontban bevonult katona kap kiképzést, létszámuk összesen 288 fő.

A bevonuló katonák a már jól begyakorolt eljárásnak megfelelően a regisztráció, a szerződéskötés, orvosi ellenőrzés-drogszűrés és a katonai eskü aláírása után átvették felszerelésüket, ruházatukat, majd elfoglalták körleteiket.
Másnap reggel Mikusi Zsolt ezredes, az MH KKB parancsnoka köszöntötte az újonc katonákat és parancsnoki tájékoztató keretében bemutatta a vezető állományt és ismertette a bázis felépítését, feladatrendszerét, a 3 hónapos egységes katonai alapkiképzés menetének főbb mozzanatait. Ennek során megfogalmazta elvárásait a kiképzés elsajátítása és a magatartás tekintetében. A parancsnoki tájékoztatóval megkezdődött a katonák kiképzése, amely megalapozza a katonai mesterség elsajátítását, a szervezetbe történő beilleszkedést.

 

Címkékkiképzés