Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Akarjanak példaképek lenni!

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Kertész László |  2020. szeptember 1. 13:32

Országszerte megkezdődött az oktatás az iskolákban. A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumának tanévnyitóján Benkő Tibor honvédelmi miniszter köszöntötte a diákokat szeptember 1-jén, kedden.

A tanévnyitón Benkő Tibor honvédelmi miniszter rámutatott: a járványveszély miatt az elmúlt tanév rendkívüli volt, nem csak a távoktatásnak köszönhetően, de azért is, mert a tanévet nem zárhatták le a megszokott módon. Mint mondta, bármennyire korszerű és modern a digitális távoktatás, a közvetlen kapcsolatot diák és diák, valamint tanár és diák között semmi nem pótolhatja. A hasonló helyzet elkerülése érdekében a tárcavezető felhívta a tanulók figyelmét az egészségügyi előírások maradéktalan betartására annak érdekében, hogy az iskola meg tudja valósítani a kitűzött céljait, többek között a hazafias honvédelmi nevelést, a haza iránti elkötelezettség szilárdítását.

20200901-miniszter-kiskunhalas-tanevnyito (3)

A miniszter rámutatott: az intézményben elsajátított ismeretek egy életre megalapozhatják a diákok világszemléletét. „Használják ki a lehetőséget, tanuljanak becsülettel, odaadással, szorgalommal. Tanuljanak, mert a saját jövőjüket építik ez által. Minél többet elsajátítanak az iskolapadban, annál könnyebben veszik az életben majd azokat az akadályokat, nehézségeket, mellyel minden embernek szembe kell néznie” – fogalmazott Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

20200901-miniszter-kiskunhalas-tanevnyito (5)

A tárcavezető elmondta: az iskola idei évnyitója a honvédség szempontjából is különleges, hiszen az intézményben első alkalommal indul el a honvédelmi ágazati képzés, amely a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség számára kiemelt fontosságú képzési forma. „Én a leendő katonákra nézek, akiknek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program biztos jövőt garantál. Olyan életpályát, amely most kezdődik, hiszen tanulmányaik folyamán alapozzák meg azt, hogy - ha szeretnének - hivatásos katonák lehessenek. S ha azok lesznek, akkor az életpálya végén, még nyugdíjasként is gondoskodik önökről a honvédelmi tárca és az ország vezetése” – mondta a tárcavezető, hozzátéve, hogy hamarosan megjelenik az az új honvédelmi miniszteri rendelet, amely alanyi jogon, pályázat nélkül járó ösztöndíj tekintetében is kiemelt helyen kezeli azokat a fiatalokat, akik katonai pályára készülnek.

20200901-miniszter-kiskunhalas-tanevnyito (2)

Mint mondta, mindenkinek megadatik a lehetőség, hogy Magyarországon megtalálja a számítását úgy, hogy közben a nemzet érdekében dolgozik. „Akarjanak tenni érte. Akarjanak példaképek lenni. Szeretném, ha ennek az országnak olyan jövőt tudnánk építeni, ahol az emberek békében és biztonságban élhetnek” – fejezte be beszédét Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

GALÉRIA