Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alaki szemle a debreceni dandárnál

Szöveg: Csehiné Sárkány Beáta szkv. |  2010. március 3. 10:10

Dandárszintű alaki foglalkozás levezetésére került sor a MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni laktanyájában 2010. március 2-án. A foglalkozás célja az volt, hogy az ellenőrzésre kijelölt állomány felmérje, hogy képes –e a dandár állománya az alaki szemle követelményeinek megfelelni.

Első mozzanatként az állomány egyéni ápoltsága és felszerelése, személyi okmányai, fegyvere és annak karbantartottsága került ellenőrzésre. Az ellenőrző személyek arról is megbizonyosodtak, hogy milyen a katonák alaki felkészültsége és hogy megfelelően elsajátították-e a fegyverrel történő alaki fogásokat. A különböző okmányok vezetettségének ellenőrzése is eleme volt az átfogó kontrollnak.

A díszmenetet követően Dr. Böröndi Gábor dandártábornok, a katonai szervezet parancsnoka néhány szóban értékelte a foglalkozást. Véleménye szerint az állomány alaki felkészültsége megfelelő, a szükséges alapok biztosítottak. Értékelőjében kiemelte: „A katonát az alakiság és a fegyelem különbözteti meg a civil társadalomtól, ezért olyan fontos ez a számunkra."

Hódmezővásárhelyen 2010. április 2-án győződik meg a kijelölt ellenőrző bizottság az állomány alaki felkészültségéről. Ez év második felében még egyszer sor kerül majd egy hasonló, dandárszintű alaki szemlére.

1595897757