Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alap altiszti tanfolyam kezdődött Pápán

Szöveg: Patkó Andrea főtörzsőrmester | Fotó: Csiginé Cser Georgina őrmester |  2022. november 21. 11:47

A kihelyezett 12 hetes alap altiszti tanfolyam megnyitó ünnepségét november 15-én tartották az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

Pápa_alap_altiszti_tanfolyam (4)

Az elkövetkezendő 12 hétben a bázis ad otthont a már altiszti beosztást betöltő, illetve a leendő altiszti állomány tanfolyamának. A 2023. február 17-ig tartó időszakban a résztvevők minden olyan képességet elsajátítanak, amivel képesek lesznek magabiztosan, határozottan és elhivatottan erősíteni a Magyar Honvédséget.

A meghívott vendégeket Némethy Tamás főtörzszászlós, a katonai szervezet vezénylőzászlósa fogadta, majd beszámolt a tanfolyam előkészületeiről.

Pápa_alap_altiszti_tanfolyam (3)

A megnyitó ünnepségen Berek Zsolt főtörzszászlós, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság vezénylőzászlósa hangsúlyozta, hogy a résztvevők figyeljenek, tanuljanak és kérdezzenek, hisz csak így lehet sikeres a tanfolyam.

Szolga Gábor törzszászlós, az MH Pápa Bázisrepülőtér kihelyezett alap altiszti tanfolyam csoportparancsnoka tájékoztatta az elöljárókat a kurzus menetéről. Ezt követően Bukovinszki Zsolt főtörzszászlóssal, az MH Altiszti Akadémia vezénylőzászlósával és Négyesi Tibor főtörzszászlóssal, az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ parancsnokával megvitatták a még nyitott kérdéseket annak érdekében, hogy zökkenőmentesen, magas szakmai színvonalon folytatódhasson a tanfolyam.