Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Alapkiképzés kezdődik Győrben

Szöveg: Sályi Gergő hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. április 5. 7:05

Legutóbb decemberben tettek katonai esküt pályakezdő honvédek Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred alakulóterén. Április 4-én pedig újabb bevonulók érkeztek a Pálffy Miklós laktanyába, hogy teljesítsék alapkiképzésüket.

Bevonulás_Győr (5)

Az ország minden szegletéből érkeztek civilek a győri alapkiképzésre, akikre a bevonulás első hetében az állományba vétellel kapcsolatos személyügyi eljárás lefolytatása, a szerződéskötés, a beöltöztetés és egyéb adminisztratív teendők várnak, de fizikai, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatra, illetve a katonai szolgálat ellátásához szükséges tájékoztatókra is sor kerül.

Az újoncok a következő időszakban alaki és katonai testnevelés foglalkozásokon vesznek részt, megismerkednek a honvédség életét alapjaiban meghatározó előírásokkal, szabályzókkal, elsajátítanak honvédelmi, nemzetbiztonsági, jogi, logisztikai és egészségügyi ismereteket. Mindezek mellett a felkészítésükből nem maradhat ki a tereptan, a harcászat, a műszaki, a híradó, az atom-, biológiai és vegyi védelmi kiképzés, illetve természetesen a robbantás, a kézigránát-dobás és a lövészet sem.

A hathetes alapkiképzést ünnepélyes eskütétel zárja majd Győrben, ami után  kiképzett katonák saját alakulataiknál állnak szolgálatba.