Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai repülőgépekkel küzdenek a drog ellen Peruban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. január 19. 13:11

A perui védelmi miniszter január 18-án, szerdán közölte, hogy amerikai felderítő gépek is bekapcsolódtak az ország kokacserje-ültetvényeinek a feltérképezésébe, és ezzel hathatós segítséget nyújtottak a drogcsempészet elleni küzdelemhez.

Luis Albro Otarola külföldi újságíróknak nyilatkozva azonban részleteket nem tárt fel, mert mint mondta a gépek stratégiai céljai miatt nem mondhat többet tevékenységükről. Így nem tett említést a gépek típusáról, és arról sem, hogy mióta segítik a perui drogüldöző szerveket. Mindenesetre perui kormánytag most először számolt be arról, hogy amerikai repülőgépek együttműködnek a perui hadsereggel a kábítószer-csempészet elleni harcban.

Az eddig is tudott volt, hogy Washington évente mintegy 30 millió dollár értékben nyújt támogatást Perunak különböző drogellenes programok keretében. Alan García korábbi perui elnök azonban kevesellte az amerikai segítségnyújtás mértékét, és amiatt panaszkodott, hogy Washington „minden pénzt" a kolumbiai drogellenes háborúba öl, miközben Perut elhanyagolja.

Címkékfelderítő