Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Amerikai tábornok látogatott Veszprémbe

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. június 29. 18:03

Kilián Nándor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélőjének meghívására Veszprémbe látogatott Jason Bailey dandártábornok, az amerikai légierő 31-es repülőezredének parancsnoka és Scott Shepard ezredes, az USA légügyi attaséja június 29-én, kedden.

dandártábornok_látog. (2)

Bailey dandártábornokot Kilián Nándor vezérőrnagy, valamint Berec Zoltán dandártábornok, az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) parancsnoka fogadta. A látogatás során Berec dandártábornok bemutatta az MH LMVIK feladatait, eszközeit és működését, kiemelve az alakulat szerepét a légierő műveleteinek vezetés-irányításában, valamint szó esett a beszerzés alatt álló, élenjáró izraeli technológiát tartalmazó ELTA típusú radarokról is.

A megbeszélések a légierő tevékenységének széles spektrumát érintették, de ezen belül is kiemelt figyelmet kaptak a magyar és az amerikai fél közötti regionális, valamint határon átnyúló gyakorlások, illetve szakmai képzési lehetőségek feltérképezésére, kibővítésére irányuló törekvések.

A látogatás végén Bailey dandártábornok és kísérete megtekintette az MH LMVIK bunkerében található kiemelt szolgálati helyiségeket.

dandártábornok_látog. (1)