Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az amerikai hadsereg űrhaderőnemi egységet hozott létre Dél-Koreában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2022. december 15. 16:20

Az amerikai hadsereg szerdán űrhaderőnemi egységet hozott létre Dél-Koreában, új fegyvernemmel bővítve a helyi erők műveleti képességeit.

Az egység része az Egyesült Államok Koreai Erőinek (USFK), és olyan időszakban jött létre, amikor Szöul és Washington megerősítette a biztonsági koordinációt az egyre összetettebbé váló észak-koreai nukleáris és rakétafenyegetésekkel szemben. Paul LaCamera tábornok, az USFK parancsnoka ünnepélyes keretek között avatta fel az egységet, a dél-koreai fővárostól, Szöultól 65 kilométerre délre fekvő Phjongthekben szerdán. Az itt található Oszan légibázison állomásozó új alakulatot Joshua McCullion alezredes fogja vezetni.

Megfigyelők szerint az új egység segíti az Észak-Korea irányából és máshonnan érkező lövedékek felderítését és nyomon követését, megerősítve a dél-koreai-amerikai szövetség általános elrettentő képességét. Az egység megalakításával az amerikai hadsereg arra törekszik, hogy több területen biztosítsa átfogó harcászati képességeit, szembe szálljon a légi, szárazföldi, tengeri, a kibertérből és a világűrből érkező fenyegetésekkel.

Ez egyike azon kevés amerikai űrhaderőnemi egységnek, amelyeket az amerikai szárazföldön kívül hoztak létre.