Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az egymásrautaltság nem üres frázis

Szöveg: HG |  2010. szeptember 10. 17:42

Komplex begyakorlást tartott a PRT-9 állománya szeptember hetedikén Afganisztánban. A gyakorlat célja a tábor védelmi rendszerének tesztelése volt különböző szituációkban, amely a gyors és szervezett reagálás fejlesztését célozta. A vezetők ellenőrizték, és ha kellett kijavították a hibákat.

A katonákat még keményebb munkára sarkalta a Magyarországról érkezett hír, miszerint bajtársuk, Kolozsvári zászlós a kora reggeli órákban elhunyt. Mindenki tudta, hogy a gyakorlatok

1595907071
sokszor unalmasnak tűnnek, ám igazi vészhelyzetben a készségszinten megtanultak az életüket jelenthetik. Veszélyes helyzetek pedig Afganisztánban bármikor bekövetkezhetnek. Mindenki átérezte a feladatok súlyát és komolyságát. A kölcsönös egymásrautaltság a hadműveleti területen kézzelfogható valósággá válik, nem csak egy kifejezés!

Délután a táborban tartózkodó valamennyi nemzet katonái kegyeleti állománygyűlésen, közösen emlékeztek meg az elhunytról, felidézve életpályáját. Egyperces néma csenddel adóztak Kolozsvári György posztumusz hadnagy emlékének.

Az állománygyűlés után a hősök emlékművénél Kótai Róbert főhadnagy tábori lelkész mondta el a kegyeleti imát, melynek végén a katonák gyertyagyújtással fejezték ki részvétüket. A megemlékező gyászmisét – az elhunyt lelki üdvéért – szeptember nyolcadikán este tartották.

1595907071
1595907071