Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az izraeli katonák agyonlőttek egy 16 éves palesztin lányt Dzseninben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2022. december 16. 10:42

Az izraeli katonák agyonlőttek egy 16 éves palesztin lányt a Dzseninben, Ciszjordániában tartott vasárnap esti razzián kitört tűzharcban - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet, december 12-én, hétfőn.

Az izraeli kommandósok tűzharcban keveredtek a Ciszjordánia északi részén, Dzseninben végrehajtott razzia során, melyen letartóztattak három, terrortevékenységgel gyanúsított palesztint. A palesztinok jelentése szerint a tűzváltás során egy tizenéves palesztin lány életét vesztette, többen megsebesültek.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy katonái fegyveres palesztinokat vettek célba, és kivizsgálják a lány halálának körülményeit. A harcok áldozata a 16 éves Dzsana Madzsdi Iszam Zakarna volt, akit fejlövés ért. A lányt házuk tetején találták meg halottan az izraeli csapatok kivonulása után a The Times of Israel című angol nyelvű hírportál értesülése szerint. Három másik palesztint lábon lőttek. A három körözött palesztin letartóztatása után törtek ki a harcok, melyekben éles lövedékekkel és robbanószerekkel támadták az izraeli katonákat, akik tűzzel feleltek a lövésekre. Az izraeli egységek lefoglaltak egy M-16-os lőfegyvert a palesztinoktól.

Idén jelentősen megnőtt a feszültség Ciszjordániában, s az utóbbi hónapokban a márciusban kezdődött terrorhullám megfékezésére az izraeli hadsereg terrorellenes offenzívát kezdett, különösen Ciszjordánia északi részén.