Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ózdi kórháznak is segítettek a katonák

Szöveg: Nagy Gábor | Fotó: Tóth László |  2020. szeptember 29. 18:05

Az ózdi Almási Balogh Pál Kórház elé is COVID-19 előszűrő állomást telepítettek a Magyar Honvédség katonái szeptember 29-én.

20200929_Ózd (3)

Előszűrő állomást telepítettek az ózdi kórház elé az MH Anyagellátó Raktárbázis katonái. A kórház által leadott igény szerint háromegységes, extrák nélküli sátorra volt szükség az előszűrések térbeli elosztásának elősegítésére.

A 10 fős végrehajtó állomány Banos János alezredes, törzsfőnök vezetésével fél óra alatt készre szerelte a szerkezetet: három egységnyi 63M rajsátrat csarnok alakban. A katonák szinkronizált mozdulatokkal, óraműpontossággal emelték meg a sátortetőt, majd bepozícionálták a sátrat. A honvédeknek mindössze a helyszín viszonylagos szűkössége, illetve a kórház előtti lekövezett tér okozott némi fejtörést, de fúrófelszerelésük segítségével akár betonba is lehet rögzíteni a sátrat.

A most felállított sátorban mérik majd az érkezők testhőmérsékletét, és itt végzik regisztrációjukat is. A kórházba igyekvők mindössze pár percet tartózkodnak majd a sátorban. Mivel a kórháznak nincsen utcafront fölé kinyúló, időjárás ellen védelmet nyújtó teteje, így ez a sátor tölti majd be az előcsarnok szerepét, hogy a kórházba érkezők biztonságos távolságtartással, kényelmesen átessenek az előszűrésen.

GALÉRIA