Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az ünnepek alatt is segítettek a katonák

Szöveg: honvedelem.hu / Vincze Zoltán százados | Fotó: Belányi Zsolt és Váradi Norbert tartalékos őrmesterek |  2022. január 6. 12:32

Közúti balesetnél segített az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred négy katonája tavaly év végén, Mátrafüred és Bócsa környékén.

szerk_tartalékosok

Váradi Norbert önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) őrmester, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 60. Mike József Területvédelmi Zászlóaljának katonája a Mátrai Állami Gyógyintézetben látott el szolgálatot ezen a napon. Ennek végén Gyöngyös irányába haladt gépjárműjével, amikor a 24-es számú főúton, a mátrafüredi táblát elhagyva, vészvillogókra lett figyelmes. Lehúzódott az úttestről, ahol két összetört gépjármű, egy gázszállító teherautót és egy személygépjármű állt. A tartalékos katona megvizsgálta a személyautó vezetőjét, aki ekkor sajnos már nem mutatott életjeleket. A baleset helyszínén tartózkodók ez idő alatt értesítették a hatóságokat. A mentőegységek kiérkezéséig az őrmester a helyszínt biztosította, valamint forgalomszabályzást is végzett. A hatóságok munkáját a rendőrség megérkezése után is segítette.

baleset_katonák

Ugyanezen a napon Semegi László ÖTT hadnagy, Mészáros Zsolt ÖTT főtörzsőrmester és Nagy Ádám őrvezető - az 54-es számú főúton, Soltvadkert előtt, Bócsa környékén - két frontálisan ütköző gépjárműre lett figyelmes. A katonák érkeztek ki elsőnek a helyszínre. Semegi hadnagy irányításával azonnal megvizsgálták a sérülteket, ezzel párhuzamosan a forgalomszabályzásról is gondoskodtak, egészen a mentőegységek megérkezéséig.