Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az USA-ban képzik ki Harry herceget

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2011. szeptember 1. 20:51

A brit királyi család tagja, Harry herceg, aki kiképzett harcihelikopter-pilóta, a jövőben az Egyesült Államokba utazik, ahol megkapja a harci kiképzést az Apache helikopterre. A tervek szerint a herceg a kaliforniai El Centro haditengerészeti légi támaszponton kezd majd októberben, később pedig az arizonai Gila Bend reptéren folytatja a kiképzést.

Harry jelenleg a Blues and Royals század állományában teljesít szolgálatot, szárazföldi hadsereg repülőalakulatainak kötelékében. Áprilisban már megkapta az átképzést az Apache típusra, azonban még nem érte el a teljes hadrafoghatóságot, ami ahhoz kell, hogy Afganisztánban szolgálhasson, így a kiképzését az Egyesült Államokban fejezi be.

A herceg korábban is teljesített már szolgálatot Afganisztánban, 2008-ban tíz hétig előretolt légi irányítóként tevékenykedett, azonban hazarendelték, mivel a média kiszivárogtatta tartózkodási helyét, csábító célpontként felkínálva őt a tálib erőknek. Mivel ezek után már nem engedélyezték neki, hogy újra a földön teljesítsen szolgálatot a háborúban, így Harry helikopterpilótaként szeretne visszatérni az országba.