Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balatonfűzfői diákok látogattak a veszprémi alakulathoz

Szöveg: Szedmák Péter hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. december 19. 14:37

A Honvéd Kadét Programban (HKP) is résztvevő Öveges József Technikum, Kollégium és Szakképző Iskola tanárai és diákjai látogattak december 14-én a veszprémi MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központba (MH LMVIK).

20221217_mhlvik_iskolasok_01

Az alakulatlátogatás a Kossuth laktanyában kezdődött, ahol a diákok egy általános tájékoztató után alaki bemutatón vettek részt. Mint kiderült, a gyerekek kadétos iskolásokként az alapvető alaki fogásokkal már tisztában voltak, így a továbbiakban alakzatban és katonás fegyelemmel mozogtak a foglalkozási helyek között. Az alakulatbemutató előadás megtekintése után a laktanyában található csapattörténeti múzeumban bepillantást nyerhettek a központ történelmébe is.

A látogatás további részében a csoport megismerkedett az MH LMVIK Jókai úti Speciálisan Erődített Létesítményében (Szikla) található kiemelt szolgálati helyiségekkel, mint a légi irányító központ, valamint a hadműveleti központ. A gyereke elmondása szerint nagyon izgalmas élmény volt számukra ebbe a zárt világba bepillantást nyerni - ezt megannyi kérdés is alátámasztotta részükről az előadások közben.

Bardon Tamás ezredes a központ parancsnoka hangsúlyozta: „örömmel teszünk eleget az ehhez hasonló látogatási igényeknek, fontosnak tartjuk a fiatalok érdeklődésének felkeltését a katonai pálya iránt, ezáltal növelve a honvédelem iránti elköteleződést".

Kapcsolódó cikkek