Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Balesetnél nyújtott segítséget a rohamlövész katona

Szöveg: MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár | Fotó: H. L. őrvezető |  2022. június 28. 18:24

H. L. őrvezető, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonája június 26-án, a hajnali órákban Ózdról tartott hazafelé, amikor a 26. számú főúton egy árokba borult autóra lett figyelmes.

H.L őrv.

Az őrvezető azonnal megállt és odament az autóhoz, ahol egy zavartan viselkedő fiatalembert talált. Kérdésére a férfi elmondta, hogy munkából vezetett hazafelé, ám elaludt a volánnál, és már csak arra eszmélt fel, hogy az autójával az árokba borult. H. L. őrvezető - mivel mentőápoló végzettséggel rendelkezik - azonnal megkezdte a sérült ellátását. A szemében lévő üvegszilánkot kivette és megnyugtatta a fiatalembert, miközben hívta az Országos Mentőszolgálatot, a katasztrófavédelmet, valamint a rendőrséget. A balesetet szenvedett fiatalember elmondta, hogy a katona előtt legalább öt-hat autó hajtott el segítségnyújtás nélkül.

Közben a fiatalember felhívta a szüleit, akik azonnal a baleset helyszínére siettek. H. L. őrvezető addig a sérülttel maradt, amíg a szakszerű segítségnyújtás megérkezett.

20220626_060117 másolat