Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Beavatkozással vádolta Katart Líbia ENSZ-nagykövete

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. november 19. 20:22

Líbia belügyeibe való beavatkozással, a líbiai iszlamisták fegyverrel történő ellátásával vádolta november 18-án, pénteken Katart Líbia ENSZ-nagykövete.

Mohamed Abdelrahman Salgan, aki egy Marokkóban megrendezett konferencián tartózkodik, a Reutersnek azt mondta, „tények bizonyítják, hogy (Katar) fegyvereket ad bizonyos pártoknak, az iszlamista pártoknak. Pénzt és fegyvereket adnak és megpróbálnak beavatkozni olyan ügyekbe, amelyek nem rájuk tartoznak, s mi ezt visszautasítjuk".

A diplomata emlékeztetett rá, hogy a Perzsa-öböl partján lévő királyság azon országok között volt, akik a legnagyobb katonai, pénzügyi és politikai támogatást adták Moammer Kadhafi megbuktatásához. „Köszönjük ezt nekik… Nem akarjuk, hogy átgondolatlan beavatkozással elrontsák ezt a nagy tettet" – fogalmazott.

Salgan elmondta, hogy tárgyalt a beavatkozásról katari illetékesekkel, köztük az ország uralkodójával és miniszterelnökével is. „Őszinte beszélgetést folytattunk… Testvérként figyelmeztettem őket… Megmondtam nekik, hogy sokat segítettek… A tunéziaiaktól kaptuk a legnagyobb segítséget és ők nem avatkoznak be a belügyeinkbe" – mondta a diplomata.

CímkékENSZ