Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Belgium érdeklődik az új osztrák kiképzőgép iránt

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2020. december 12. 9:32

Belga küldöttség érkezett a közelmúltban Ausztriába, a Diamond repülőgépgyártó cég Wiener Neustadt-i központjába. A küldöttség első kézből akart tájékozódni a DART kiképzőgépe iránt több szempontot is figyelembe véve – nem csak a repülési jellemzők érdekelték a belgákat, de a kiképzéshez szükséges földi berendezések és a logisztikai támogató csomag is.

dartkikepzogep01-3

A pilótaképzést tervező munkacsoport vezetője Patrick “Goose” Goossens ezredes (aki korábban a Belga Légierő kiképzési főnöke volt) a Diamond gyári berepülőpilótájával élesben is kipróbálta a DART-ot. A tesztrepülés után Goossens ezredes elismerően nyilatkozott a DART repülési jellemzőiről, könnyű irányíthatóságáról és stabilitásáról. Az már most biztosnak látszik, hogy a DART-550 kiképzési rendszer rajta lesz a jelöltek listáján, akik közül fog majd kikerülni a Marchetti SF-260 váltótársa. A kereskedelmi repülés kiképzési piacán jól ismert Diamond most kulcsrakész képzési rendszert kínál „egyablakos” ügyintézéssel a katonai kiképző szervezetek számára.

dartkikepzogep-2

„Belgium arra törekszik, hogy a lehető legnyitottabban tartsa az új kiképző repülőgépek versenyét. Ez a látogatás, a repülés és a konstruktív információcsere megerősítette, hogy a DART-550–nek biztos helye van ezen a versenyen”- mondta Patrick Goossens repülő ezredes.

„Örömünkre szolgál, hogy a belga légierő a DART-550-et (kb. PC-7-es kategóriájú) potenciális új alap kiképzőgépek tekinti, amely a légierő jövőbeli pilótáinak oktatására szolgál. Örömmel látjuk, hogy a DART-ot már a világ minden részén figyelembe veszik, ami ismételten bizonyítja, hogy a DART a katonai pilóták jövőbeli alapképzési követelményeinek maximálisan megfelel"- nyilatkozta Mario Spiegel, a DART kereskedelmi igazgatója.

Forrás: jetfly.hu