Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Böllérverseny – katonákkal

Szöveg: Ilyés Edit |  2009. január 26. 9:01

A napokban ismét megrendezték Napkoron a Nemzetközi Böllérversenyt melyen a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár képviseletében a Harctámogató Műszaki század is megmérkőzött.

Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett viadalon a Nyíregyháza mellett fekvő kistelepülés már hajnalban malacvisítástól volt hangos. A 26 csapat között a hazai indulók mellett megtalálhatóak voltak felvidéki, kárpátaljai és erdélyi versenyzők is.

A katonák hajnali öt órakor kezdték az előkészítő munkálatok, majd a disznóölés után megkezdték a feldolgozást.
A Nemzeti Gasztronómiai Szövetség több kategóriában zsűrizett, ezek közül a Harctámogató Műszaki század a legjobb kolbász kategóriában a 2. helyezést érte el.
Lengyel László százados, a század parancsnoka elmondta, hogy a tavalyi évhez hasonlóan jól érezték magukat, és kellemes hangulatban telt a szombati nap. Felhasználva az előző év tapasztalatait, idén már sikerült serleget és oklevelet is szerezniük.

A század a következő esztendőben is tervezi a versenyen való részvételt, és bíznak benne, hogy egyre eredményesebbek lesznek. Emellett fontosnak tartja azt, hogy az állomány a munkaidőn túl is összetart, és ezek az események nagyszerű alkalmat teremtenek az összekovácsolódásra is.

A debreceni katonák által készített étkek nagy népszerűségnek örvendtek, így délutánra a disznóból – illetve a belőle készített jobbnál jobb falatokból – nem maradt semmi, és senki sem ment haza korgó gyomorral.
A század állománya megköszöni a segítséget az MH 5. Bocskai István Lövészdandár vezetőségének, a Honvédszakszervezetnek és a Debreceni Honvéd Sportegyesületnek, hogy támogatták a rendezvényen való részvételüket.