Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Böllérverseny Napkoron

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. január 15. 6:58

Ismét bebizonyították a debreceni Bocskai István Lövészdandár katonái, hogy a mindennapos katonai feladatok mellett képesek helyt állni az élet egyéb területein is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkor településen immár hetedik éve rendezik meg a Nemzetközi Böllérversenyt. Az idei, január 12-i versenyre negyven csapat nevezett be, köztük a debreceni MH 5. Bocskai István Lövészdandár 22 tagu “válogatottja" is. A

1595871586
versenyen a zsűri a vágási és feldolgozási technikák értékelése mellett természetesen díjazta az elkészült finomságokat is, így a nap végén a legjobb böllér, a legjobb hurka és kolbász, és a legjobb toroskáposzta kategóriákban hirdettek győzteseket.

 – A kora hajnali órákban érkeztek meg a résztvevők Napkor településre, a kipakolást követően a csapatok kiválasztották – és megvásárolták – a levágandó mangalica malacot. A fogópálinka elfogyasztása után – melynek minőségét és állagát szintén értékelte a zsűri – nekiláttunk a malac feldolgozásának. – tudtuk meg Molnár Zsolt főhadnagytól, dandár műszaki századának parancsnokhelyettesétől.
A debreceni katonák által készített étkek – különösen a hagymás vér – nagy népszerűségnek örvendtek a rendezvényre szép számmal kilátogatók körében, így délutánra a malacból – illetve a belőle készített jobbnál jobb falatokból – nem maradt semmi.

– Első alkalommal indultunk a versenyen, sajnos idén még nem sikerült egyetlen kategóriában sem helyezést elérnünk, de ez nem szegte kedvünket. Jövőre újra indulunk majd – tette hozzá Molnár főhadnagy.

Címkékműszaki