Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

C- IED képzések Szentendrén

Szöveg: Garda Tamás százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. február 26. 7:26

Rögtönzött robbanószerkezetek elleni védelem (Counter-Improvised Explosive Device - C-IED) felkészítéséről szóló tanfolyamokat rendeztek február első felében Szentendrén, az MH Altiszti Akadémia bázisán.

C-IED tanfolyam (1)

A C-IED szakmai alaptanfolyam, valamint C-IED „Képezd a kiképzőt” szakmai szintentartó és továbbképző tanfolyam célja a megfelelő C-IED vonatkozású alapkompetenciák kialakítása, illetve a már megszerzett kiképzői ismeretek frissítése volt. A tanfolyamon résztvevők a saját katonai szervezeteikhez visszaérkezve immár bővített ismereteiket új módszertani elemekkel képesek továbbadni.

A rögtönzött robbanószerkezetek (IED) továbbra is az egyik leghatékonyabb fegyvere az ellenséges terrorista hálózatoknak. Az IED-k használata képes az aszimmetrikus hadviselésben előnyt produkálni a felkelő, ellenálló mozgalmak számára.

C-IED tanfolyam (6)

A tanfolyamon résztvevők elsajátíthatták a NATO által használt C-IED harceljárások, technikák és taktikák alapjait. Megismerhették a kiképzés módszertani ajánlásait és követelményeket. A foglalkozások szorosan és következetesen egymásra épülve egyre nehezebb kihívások elé állították a képzésen résztvevő állományt, amely egy komplex feladat végrehajtásában csúcsosodott ki.