Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Civilek a vadászpilóták ellen

Szöveg: JETfly |  2007. november 14. 11:05

Újra harcba szállnak a civilek a vadászpilóták ellen, de természetesen csak a virtuális égi csatatéren. 2007. november 18-án vasárnap a jakabszállási repülőtér hangárjában kerül ugyanis megrendezésre a III. Repülőszimulátor-Európa-bajnokság döntője, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A versenyt – ha az időjárás is megengedi – Veres Zoltán és Gombkötő Szilárd jóvoltából egy valódi légi bemutató, továbbá a kecskeméti Puma Makettklub alkotásaiból rendezett kiállítás egészíti ki. Az ingyenesen látogatható rendezvényen a kiállított szimulátorokat ki is próbálhatják az érdeklődők.

A repülőszimulátor-Európa-bajnokság egy olyan csapatverseny, melyen aktív vadászpilóták és nem hivatásos, de a téma iránt érdeklődő civilek mérik össze légiharc-tudásukat számítógépes szimulátorokon. A versenyre két kategóriában Európa legjobbjai neveztek. A Magyar Légierőt a kecskeméti Puma (Gripen) és Dongó (MiG-29) századok pilótái képviselik.
A győztesek a legendás svájci Fortis óragyár nagy értékű B-42 Pilot Professional Chronograph pilótaóráival lesznek gazdagabbak, de a támogatók jóvoltából számos további nyeremény is gazdára talál majd.

Amennyiben a zord novemberi időjárás nem szól közbe, a III. Repülőszimulátor-Európa-bajnokság döntőjét megtiszteli Veres Zoltán műrepülő-Európa-bajnok is, valamint légi bemutatót tart Gombkötő Szilárd.
A páratlan izgalmakat ígérő vasárnapi döntő ideje alatt egy kisebb kiállítás is várja az érdeklődőket. A Puma Makettklub alkotásai között számos magyar repülőgép és helikopter kicsinyített mása is felfedezhető lesz, továbbá különféle századjelvények és repüléssel kapcsolatos bélyegsorok is kiállításra kerülnek.

A rendezvényről, a versenyszabályzatról és a szimulátorokról bővebb információ az alábbi weboldalon érhető el: http://www.european-dogfightcup.com/