Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi nap a bázisrepülőtéren

Szöveg: Mátyás Botond Hunor főhadnagy | Fotó: Dévényi Veronika |  2022. szeptember 14. 8:04

Az MH Pápa Bázisrepülőtér dolgozói és családtagjai számára tartottak színes programokkal tarkított családi napot, szeptember 10-én.

EE1A4814

Mivel a katonai repülőtér folyamatos működtetése embert próbáló feladat, a családi nap jó lehetőség arra, hogy kicsit mindenki kiszakadjon a mindennapokból és kötetlenebb formában töltsön el egy kis időt. Ráadásul a katonai hivatás megköveteli, hogy az ember időnként távol legyen otthonról, vagy olyankor is dolgozzon, amikor mások pihennek. Ha máshol kap feladatot a katona, akkor az otthon maradó családnak el kell viselnie az akár hosszú ideig tartó távollétet is.

Éppen ezért az MH Pápa Bázisrepülőtér megalakulása, 2001 óta az állomány minden évben megrendezi ezt az eseményt, a Stratégiai Légiszállítási Képesség program beindulása óta pedig a bázison települő többi szervezet is részt vesz rajta. A repülőtéren dolgozókon és családtagjaikon kívül a szervezők volt kollégákat is meghívták, akik már nem aktív tagjai az állománynak, de mindenképp fontos tagjai a pápai katonák közösségének.

A változatos és szórakoztató programok kiszolgálták a kicsik és a nagyok igényeit is. Volt őrkutyás és helikopter bemutató, motoros akrobata show, Gripen átrepülés, ejtőernyős ugrás, a legkisebbeket pedig gólyalábas bohócok szórakoztatták. A családi nap résztvevői repülhettek továbbá a bázison települő C-17-es típusú nehéz szállítórepülőgéppel is.

EE1A1870

Ahogy Magasy Zsolt ezredes, a bázis parancsnoka elmondta: a családi nap remek alkalom megköszönni a katonacsaládoknak a támogatást, a biztos hátteret és a megértő hozzáállást, ami nélkül nem lehetne a kívánt színvonalon végrehajtani a feladatokat.

„A mai nap célja, hogy kollégáinkkal és családjainkkal egy jókedvű, szórakoztató napot töltsünk együtt. Ilyenkor van idő kicsit többet beszélgetni, jobban megismerni egymást, és nem utolsó sorban arra is van lehetőség, hogy bemutassuk azokat az eszközöket, gépeket, technikákat a hozzátartozóinknak, amelyekkel nap mint nap végezzük a munkánkat” – fogalmazott a parancsnok.