Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Családi napot tartottak a területvédelmi ezrednél

Szöveg: Szidor Viktória tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2021. augusztus 18. 7:18

A XVII. Huszártalálkozó részeként rendezett családi napot az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred augusztus 14-én Nyíregyházán, a Sóstói Múzeumfalu területén.

Családi nap_MH2TVE (2)

Az első alkalommal megrendezett családi napon szép számban vettek részt a területvédelmi ezred kilenc zászlóaljának hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái, valamint családtagjaik. A rendezvényt Vattay Antal, a Magyar Huszár Alapítvány kuratóriumának elnöke, az alakulat névadójának unokája nyitotta meg, majd Polyák András ezredes, az ezred parancsnoka köszöntette a résztvevőket.

A huszártalálkozó során a látogatók megtekinthették - többek között - az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Farkas Gyula Területvédelmi Zászlóaljának és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonáinak dinamikus és technikai bemutatóját, a motoros rendőrök és rendőrkutyák bemutatkozását, a nyíregyházi tűzoltók mentési gyakorlatát, valamint a hagyományőrző huszárok bemutatóját.

Családi nap_MH2TVE (6)

A gyerekek szórakoztatásáról a Burattino Bábszínház előadása gondoskodott, de emellett kézműves tevékenységeket is kipróbálhattak, a kisebbekre pedig körhintával és népi gyerekjátékokkal gondoltak.

Kapcsolódó cikkek
Huszártalálkozó (nyitó)

Huszártalálkozó Nyíregyházán

2021. augusztus 14. 17:33