Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csehországban zenéltek a kaposvári katonák

Szöveg: Löbl Eszter hadnagy | Fotó: fotobyalena |  2022. szeptember 8. 13:07

A nyár zárásaként idén is megrendezték Csehországban a 16. Nemzetközi Katonazenekari Fesztivált, amelyre az MH Kaposvár Helyőrségi Zenekar is meghívást kapott.

Screenshot_20220905-101159_Samsung Internet

Az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonazenekara örömmel tett eleget a csehek felkérésnek, és nagy sikert arató koncertet adtak augusztus 27-én és 28-án azon a fesztiválon, amelynek Olomouc és Kroměříž városa adott otthont.

A magyar fellépők mellett lengyel és szlovén zenészek is megmutatták tehetségüket, a szervező országból pedig két formáció is képviselte magát. A műsorban az öt zenekar először külön-külön zenélt, majd közös előadással szórakoztatták a fesztiválozókat.

Minden nemzet elsősorban a saját dallamvilágát mutatta be, így a helyőrségi zenekar a műsor első felében tradicionális magyar zenével mulattatta a közönséget, majd nemzetközi műveket adtak elő. Mint a legtöbb fellépésükön, úgy itt is a legnagyobb sikert a gyepshow aratta, ez a nézők és a városvezetés visszajelzéseiből is egyértelművé vált.

FB_IMG_1662365219446

A kaposvári zenészek most sem hoztak szégyent a Magyar Honvédség zenészeire – Major András őrnagy, a zenekar karmestere rendkívül sikeresnek vélte a fellépésüket. Annak ellenére, hogy a második napon a műsort elmosta az eső, nem tudta elvenni a fellépők kedvét attól, hogy jó hangulatot varázsoljanak, a nézőkét pedig attól, hogy a zord időjárás ellenére ezt meghallgassák.

A fesztivál végén Olomouc polgármestere, Miroslav Žbánek és Kroměříž polgármestere, Jaroslav Němec elismerésben részesítette a zenekart.

Screenshot_20220905-101221_Samsung Internet