Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dalostalálkozó Nagykanizsán

Szöveg: Tarr Ernő nyugállományú alezredes |  2012. május 4. 11:39

„A zene hangjai az általános iskolától a nyugdíjaskorig” – ez volt a címe annak a rendezvénynek, amelyet április utolsó hétvégéjén rendezett meg Nagykanizsán a Honvéd Kaszinó. A generációk találkozója a szervezők szerint sikeres volt.

1595935233
A rendezvényt Dénes Sándor, a város alpolgármestere nyitotta meg. Szólt a zene és az ének szerepéről az emberi kapcsolatok elmélyítésében – a gyerekkortól a felnőttkoron keresztül egészen a nyugdíjaskorig.

A megnyitó után az énekkaroké volt a főszerep. A rendezvényen fellépett a budapesti Balassi Bálint Bajtársi Egyesület; a Rozgonyi úti Általános Iskola alsó tagozatosainak; a Honvéd Kaszinó hölgyklubjának; valamint a Honvéd Kaszinó daloscsoportjának énekkara.

Az előadást  Kodály Zoltán „Háry János"  című zenés művéből az „A jó lovas katonának"  című dal közös eléneklése zárta, az énekkarokat Naszvagyi Vilmos vezényelte.

A találkozó végén a Honvéd Kaszinó igazgatónője, Halmos Ildikó köszönte meg a színvonalas produkciókat, majd emléklapot adott át a kórusok vezetőinek.

1595935233
 
1595935234