Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dél-Koreába látogat az amerikai „úszó repülőtér”

Szöveg: Háború Művészete |  2010. július 20. 15:04

Az amerikai haditengerészet (U.S. Navy) Japánban állomásozó repülőgép-hordozója, a USS George Washington (CVN 73), 2010. július 9-én hajózott ki yokosukai támaszpontjáról, az irányt pedig Dél-Korea felé vette, hiszen július 21-25. között látogatást tesz Busan kikötőjében. A hadihajó ezt megelőzően már 2008 októberében is tiszteletét tette Busanban.

Az Egyesült Államok Japánban állomásozó előretolt flottaegységének zászlóshajóján kívül három romboló is elkíséri a USS George Washingtont, a USS McCampbell (DDG 85) és a USS John S. McCain (DDG 56) hajók szintén Busanba látogatnak, míg a USS Lassen (DDG 82) Chinhae kikötőjében teszi tiszteletét.

A 97 000 tonna vízkiszorítású amerikai repülőgép-hordozó látogatása újabb ékes bizonyítéka az Egyesült Államok és Dél-Korea több mint 60 éves barátságának és szövetségének. A USS George Washington párnapos busani tartózkodása során a dél-koreaiaknak lehetősége lesz szervezett túrák keretein belül közelebbről is megismerkedni az „úszó repülőtérrel", a hadihajóról pedig körülbelül 300 tengerész látogat majd el helyi árvaházakba és iskolákba.

1595904655
 

A USS George Washington Yokosuka-ban