Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Drónok védhetik az Egyesült Államok mexikói határát

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. június 24. 14:21

Az amerikai belbiztonsági minisztérium mostantól pilóta nélkül felderítő repülőgépeket is bevet az Egyesült Államok déli határvidékének őrzésére. A minisztérium szerdán közölte, hogy az úgynevezett drónok használatához megkapta a szövetségi légi közlekedési hatóság (FAA) engedélyét.

A felderítőgépekkel megerősített határőrizeti tevékenység a texasi határvidéken kívül ki fog terjedni a Mexikói-öböl térségére is.

A drónok támaszpontja az amerikai haditengerészet Texas állambeli Corpus Christiben lévő légi bázisán lesz.

Közlése szerint a tárca együttműködik az országos kábítószer-ellenes hivatallal egy olyan felderítőrendszer kiépítésében a déli határvidéken, amely a lehetséges drogcsempészeket szűri ki.

A belbiztonsági minisztérium emellett az igazságügyi tárcával együtt igyekszik a információáramlást hatékonyabbá tenni az állami, a helyi és a szövetségi szintű bűnüldöző ügynökségek között.

Janet Napolitano belbiztonsági miniszter egy washingtoni konferencián mondott beszédében kitért arra is, hogy a határvédelmi tevékenységbe bevonják a nem közvetlenül a határok mentén lévő városok hatóságait is.