Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Dunai hajóztatást nyertek a győztesek

Szöveg: Fülöpné Várkonyi Melinda főhadnagy |  2012. június 14. 17:28

Az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny különdíjasait hajóztatták meg június 12-én az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái.

1595937355
A május közepén, Győrújbaráton megrendezett katasztrófavédelmi verseny országos döntőjén a megyei, illetve helyi fordulókon legjobb eredményt elért csapatok versengtek egymással. A felmenő rendszerű vetélkedő döntőjének két korcsoportjában − általános és középiskolások – összesen 12-12 gyerek vehetett részt a kétnapos eseményen, mely több versenyszámból állt. A polgári védelmi, tűzvédelmi és tűzoltási, iparbiztonsági, honvédelmi ismeretek mellett a biztonságos szabadidő állomáson a fiataloknak tanúbizonyságot kellett tenniük tudásukról a kirándulással kapcsolatos fontosabb ismeretekkel, valamint az elsősegélynyújtás szabályaival kapcsolatban is.

A verseny célja az volt, hogy a katasztrófavédelmi ismereteket elsajátító diákok − a „játszva tanulás" elve mellett − élményszerű versengés formájában adjanak számot elméleti és gyakorlati tudásukról, a tenni- és tudnivalókról, az önmentés és mások mentésének lehetőségeiről − mindezt persze a korcsoportoknak megfelelő életkori sajátosságok figyelembevételével, a versenyszellem erősítésével.

Az országos döntőn a két korcsoport három-három legeredményesebb csapata értékes tárgyjutalomban részesült, s ezenkívül különböző szervezetek különdíjait is átadták. A Honvéd Vezérkar főnöke által felajánlott különdíjat, amely egy dunai hajóztatás volt, két csapat kapta meg. Az egyik csapat az ásványrárói Somogyi József Általános Iskola és Óvoda négy diákja, akik a honvédelmi ismeretek állomáson elért eredményükért részesültek e különdíjban, a másik pedig a tatabányai Árpád Gimnázium szintén négyfős csapata, amelynek tagjai a veszélyesanyag-szállítás versenyszámban jeleskedtek.

1595937356