Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

szabadidő

honvédelmi_nap (5)

Tanterem helyett laktanya

2022. november 4. 15:52

Kis túlzással bekopogott az MH Légi Vezetési Műveleti és Irányítási Központ (MH LMVIK) laktanyájának kapuján a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola vezetősége, akik egy iskolai honvédelmi nap ötletét szerették volna megvalósítani. A kérést a központ vezetősége természetesen tárt karokkal fogadta.

reptár_boszorkányos_napok_beharangozó

Boszorkányos napok a RepTárban!

2022. október 28. 14:07

„Boszorkányos” napokat rendeznek a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban október 29. és november 6. között.

xIMG_9239 KADÉTOK futva értek célba

A múlt, a jelen és a jövő találkozója

2022. október 3. 17:07

A honvédelmi nevelés, a katonai pályára irányítás jegyében, generációk találkozójára hívta idén ősszel a természet rajongóit a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub és a Strázsa Túraegyesület.

DSC03181

Bocskai Portya - tizenharmadszor is

2022. október 3. 7:07

Töretlen a népszerűsége a Bocskai Portyának: idén is hatszázan indultak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár teljesítménytúráján Debrecen és az Erdőspuszták térségében.

1BHD9778

Egészségnap a Stefánia Palotában

2022. szeptember 24. 17:51

Nagyszabású családi - és egészségnapot tartott az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szeptember 24-én, szombaton, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban. A változatos szórakoztató- és gyermek programok mellett egészségmegőrzéssel kapcsolatos előadások, foglalkoztatók és szűrőbuszok várták az érdeklődőket. (Képgaléria!)

2022_09_22 őrzők-napja-szentendrén_09

Őrzők napja Szentendrén

2022. szeptember 24. 8:35

Két év kihagyás után újra megrendezték az Őrzők napját, amit az Európai autómentes nappal egybekötve tartottak meg a szentendrei Duna korzón szeptember 22-én, csütörtökön. A rendezvényen immár hatodik alkalommal mutatkozhattak be a szentendrei helyőrség katonai szervezetei mellett azok a rendészeti, egészségügyi és civil szervezetek is, akik gondoskodnak a mindennapok biztonságáról.

Jóváhagyott_első anyag (7)

„Ezzel nekünk dolgunk van”

2022. szeptember 22. 21:10

„Minden fotóriporternek legyen a fényképezőgépe fegyver is a kezében, de azzal az igazságosságot és a békét szolgálja” – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szeptember 22-én, a World Press Photo 2022 kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az utazó tárlat október 30-ig tekinthető meg Budapesten.

Pákozd_index

A múlt és a jelen találkozója Pákozdon

2022. szeptember 22. 16:39

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) második alkalommal rendezte meg a Kisbajtársak Találkozóját a pákozdi Katonai Emlékparkban (KEMPP). A résztvevő családok, osztályok több állomásból álló ügyességi, elméleti feladatokon, valamint dinamikus és statikus bemutatókon keresztül kaphattak betekintést a Magyar Honvédség történelmének legfontosabb mozzanataiba és a jelenkor mindennapjaiba.

BHD_suli_latogatas-20

Vendégségben az iskolások

2022. szeptember 20. 16:18

A Tópark Általános Iskola tanulói látogattak el az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárhoz (MH BHD) szeptember 16-án.

index_PÁT

Kikapcsolódás és segítségnyújtás

2022. szeptember 7. 21:47

Huszonnyolc kárpátaljai fiatalnak jelent aktív kikapcsolódást az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban, azaz a balatonakarattyai honvéd üdülőben szervezett tábor. A gyermekeket szeptember 7-én, szerdán Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is meglátogatta.