Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

szabadidő

_SNJ4751

Múzeum a békéért

2021. október 7. 7:07

Pazar látvány fogadja azokat, akik ellátogatnak Kecelre. A Bács-Kiskun megyei település szélén mintha egy komplett – ráadásul összhaderőnemi - hadosztály készülne gyakorlatra, úgy sorakoznak a különböző páncélozott járművek, vadászgépek és helikopterek. A Pintér Művek Haditechnikai Parkja még idén ősszel is izgalmas választás lehet a szabadidő hasznos eltöltésére! El is mondjuk, hogy miért!

nyeregbe magyar - index 2

Nyeregbe, magyar!

2021. október 3. 19:15

Igazán közel került az érdeklődőkhöz a Magyar Honvédség október 2-3-án: a 2021-es Nemzeti Vágta lovasai mellett a a Kós Károly sétányon berendezett Honvédségi Korzón mutatkoztak be a hadrendben álló harc- és szállítójárművek, a kézifegyverek, felszerelések és természetesen maguk a katonák. A tapasztalatok szerint igen nagy sikere volt nem csupán a kívül-belül megmászható haditechnikai eszközöknek, de az egyes alakulatok munkáját, feladatait bemutató sátraknak és sokan keresték fel a toborzókat is.

_SNJ6253

Célra tarts!

2021. október 1. 7:01

Játékos vetélkedőn mérethették meg magukat azok az általános iskolás fiatalok, akik részt vettek a pákozdi katonai emlékparkban megrendezett Célra tarts! elnevezésű honvédelmi versenyen szeptember 30-án, csütörtökön.

KTP - logo

Környezet- és természetvédelmi tábor – tizennyolcadszor

2021. május 4. 17:32

A HM Katolikus Tábori Püspökség idén immár tizennyolcadik alkalommal rendezi meg környezet- és természetvédelmi táborát a Honvédelmi Minisztériumban, illetve a Magyar Honvédségnél aktív szolgálatot teljesítő hivatásos és szerződéses katonák, honvédelmi alkalmazottak, valamint kormánytisztviselők gyermekeinek, a Zala megyei Karmacson, a Regiment Diáktanyán. A táborra már lehet jelentkezni.

20200918-EC-lili 03

„Jöhet bármi, mindent legyőzök”

2020. szeptember 22. 7:22

Idén is megrendezték az Elite Challenge elnevezésű, ötnapos kiválasztó programot, amely tematikájában az amerikai Különleges Erők kiválasztásának (SFAS) és a Magyar Honvédség hírhedt Rohamlövész tanfolyamának első, pokoli hetét öleli fel. A megmérettetést ezúttal két hölgynek is sikerült teljesítenie; egyikük a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság - Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltségen szolgáló Malesevics Lili. Vele beszélgettünk.

20200918-elite-challenge 05

„Elsődleges célunk a haderő és a különleges erők népszerűsítése”

2020. szeptember 21. 7:21

Az Elite Challenge (EC) civilek számára is elérhető, ötnapos fizikai és pszichés terheléses képzés, amely a nagy hagyományokkal bíró katonai kiképzések – U. S. Army Ranger, Special Forces, MH Skorpió, Rohamlövész – programjaihoz hasonló fizikai és mentális megmérettetés azoknak szól, akik be akarják bizonyítani, hogy képesek megfelelni az elit katonákkal szemben támasztott minimum követelményeknek. A program atyjával, Koltai Arnold nyugállományú alezredessel beszélgettünk.

20200820-szentes-tabor-02

Tábor „Rákóczi apródjainak”

2020. augusztus 24. 7:24

Amíg a nyári szünet a gyerekeknek a felhőtlen boldogság időszaka, addig a szülőknek kihívás, hiszen meg kell oldaniuk a gyerkőcök biztonságos felügyeletét.

1596740646

Egy megunhatatlan gyermektábor

2020. augusztus 6. 16:49

A HM Katolikus Tábori Püspökség idén immár tizenhetedik alkalommal rendezte meg a honismereti és természetvédelmi táborát. A Zala megyei Karmacson táborozókat augusztus 6-án, csütörtökön meglátogatta Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka.

1596258303

Hadisírgondozás – szabadidőben

2020. augusztus 1. 7:01

Saját szabadidejében végzett hadisírgondozó munkát az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred két katonája, Bucskó István tizedes és Eperi István őrvezető. Nekik köszönhetően számos hősi sír szépült meg a Somogy megyei Csoma, illetve a Tolna megyei Attala és Dombóvár temetőiben.

1596082494

Gyerektábor a Balaton-felvidéken

2020. július 19. 23:31

Túrázás, sportversenyek, kalandpark, szalonnasütés, és természetesen sok-sok fürdés a Balatonban: dióhéjban ilyen élmények várnak a Honvédelmi Minisztérium Katolikus Tábori Püspökség által immár tizenhetedik alkalommal szervezett honismereti és természetvédelmi tábora második turnusának résztvevőire.