Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Őrzők napja Szentendrén

Szöveg: Kapás Viktor István főhadnagy | Fotó: Lakó- Tóbiás Tünde törzsőrmester |  2022. szeptember 24. 8:35

Két év kihagyás után újra megrendezték az Őrzők napját, amit az Európai autómentes nappal egybekötve tartottak meg a szentendrei Duna korzón szeptember 22-én, csütörtökön. A rendezvényen immár hatodik alkalommal mutatkozhattak be a szentendrei helyőrség katonai szervezetei mellett azok a rendészeti, egészségügyi és civil szervezetek is, akik gondoskodnak a mindennapok biztonságáról.

2022_09_22 őrzők-napja-szentendrén_09

A program az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság katonazenekari előadásával kezdődött, majd Pilis Dániel, Szentendre város alpolgármestere köszöntötte a rendezvényen megjelenteket. Kiemelte, hogy a bemutatkozó szervezeteknél dolgozók hivatástudatukkal, értékrendjükkel és szolgálatukkal példát mutatnak mindannyiunknak.

Statikus bemutatók keretében az MH Altiszti Akadémia, az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság és az MH Kiber- és Információs Műveleti Központ gumikerekes technikai eszközöket - BTR-80/A harcjármű, Rába H-18 típusú szállító gépjármű, Mercedes G-270 és G-300 típusú terepjáró gépkocsik - vonultatott fel. Ezeken kívül a gyermekek megtekinthették a Magyar Honvédségnél rendszeresített kézifegyverekkel, valamint megismerhették a Digitális Katona felszerelést is. Mindezek mellett az MH Altiszti Akadémia Katonai Testnevelés és Közelharc Módszertani Részlege egy akadálypályán, játékos formában, katonai-jellegű erősítő feladatokkal szórakoztatta az érdeklődő gyerekeket.