Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

E falak adtak otthont…

Szöveg: Kresz Fruzsina | Fotó: a szerző felvételei |  2021. november 21. 7:51

Az Országos Tiszti Kaszinó egykori épületénél, az 1999-ben, a megnyitásának 100. évfordulója alkalmából elhelyezett emléktáblánál tartottak megemlékezést november 18-án, csütörtökön.

20211118-tiszti-kaszino (2)

A 2010-ben megalakult Budapesti Helyőrségi Tiszti Kaszinó tagjai évről-évre koszorúzással emlékeznek az 1899-es megalakulásra. Idén, a kaszinó megnyitásának 122. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen - amelynek kezdetén Simon Andrea előadóművész Ady Endre: A Tűz csiholója című versét adta elő - Kis Lajos alezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MHBHD) MH Híradó és Informatikai Rendszerfőközpont törzsfőnöke, a Helyőrségi Tiszti Kaszinó alelnöke idézte fel az elmúlt több mint egy évszázad történetét.

„Mi, a Budapesti Helyőrségi Tiszti Kaszinó Egyesület tagjai azokat a szükségszerűségeket keressük, amelyek az Országos Tiszti Kaszinó kínálatában is szerepeltek. Nem véletlen, hogy a tájékoztató jellegű előadások, a közösségi szórakoztató rendezvények, valamint a bajtársi vacsorával egybekötött beszélgetések a legnépszerűbbek, és a fő helyen most is ezek szerepelnek” – mondta.

20211118-tiszti-kaszino (4)

Az emléktáblánál az alakulat nevében koszorút helyezett Mudra József ezredes, parancsnok, valamint Ádám Barnabás ezredes és Pristyák János ezredes. A Budapest Helyőrségi Tiszti Kaszinó koszorújával pedig Kis Lajos alezredes emlékezett.

A rendezvényen – mások mellett – részt vett Baráth Ernő dandártábornok, az MH Katonai Rendészeti Központ parancsnoka, az MH BHD korábbi parancsoka is.