Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egészségügyi szakemberek látogattak a járőrkutyás alegységhez

Szöveg: Mátyás Botond Hunor főhadnagy | Fotó: Dévényi Veronika |  2022. szeptember 20. 7:19

Az MH Pápa Bázisrepülőtér járőrkutyás alegységénél tettek szakmai látogatást az MH Egészségügyi Központ (MH EK), valamint a NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) munkatársai a napokban.

ÁE_látogatás (4)

A látogatók először a járőrkutyák feladatrendszeréről, repülőtéri alkalmazásukról tájékozódtak, ezt követően a csoport megtekintette a kutyák elhelyezési körülményeit. A járőrkutyavezető és kiképző raj parancsnoka pedig a szolgálati ebek kiképzésének folyamatát ismertette. A szakmai program bemutatóval zárult, ennek során az egészségügyi csoport megbizonyosodhatott a kutyák jó erőnlétéről és képzettségéről.

ÁE_látogatás (3)

A pápai katonai repülőtéren szolgáló járőrkutyák elhelyezési körülményeire, kiképzésére és képességeire voltak kíváncsiak az alakulathoz látogató egészségügyi szakemberek. A delegáció tagja volt – mások mellett - dr. Lengyel Attila ezredes, az MH EK Járványvédelmi és Tudományos Kutató Intézet intézetvezetője; dr. Jozef Németh ezredes, a NATO KEKK Interoperabilitási Osztály kiemelt főtisztje, valamint dr. Szentesi Katalin, az MH EK állatorvosa is.