Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy célért, sok kézzel!

Szöveg: Farkas Tibor mk. fhdgy. |  2010. október 20. 12:43

Ezzel a „csatakiáltással” vette kezdetét október 15-én, pénteken reggel, Szolnokon az a háromnapos, Magyarország egész területét lefedő, önkéntes akció, amelyet immáron harmadik alkalommal rendez meg hazánkban az Ökumenikus Ifjúsági Iroda.

A kétévente megrendezendő „72 óra kompromisszum nélkül" című program keretében, október 15-17. között, szerte az országban, és határainkon túl is több ezer segítőkész fiatal végzett közhasznú feladatokat. Magyarországon egyebek mellett szociális intézmények, és játszóterek felújítása, erdőtakarítás, ételosztás, kulturális műsorok szervezése szerepelt a három napos rendezvény programjában.

Szolnokon idén közel hatszáz diák serénykedett e három nap során, akikhez, a „72 óra kompromisszum nélkül"

történetében először, mintegy száz katona is csatlakozott.

„Örülünk, hogyha példát mutathatunk, mert példák nélkül sokkal nehezebb és bonyolultabb életkörülményeket tudunk kialakítani magunk körül." – fogalmazott Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, Szolnok Helyőrség-parancsnoka a rendezvény megnyitóján.
A helikopterbázison szolgáló katonák a „Szemét kommandó" elnevezésű projektben vettek részt, melynek során a Tisza-parti sétányt tisztították meg a szeméttől, ezzel is felhívva a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Az önkéntes munka rendfokozatra való tekintet nélkül zajlott, az alezredes együtt szedte a szemetet a szakaszvezetővel, ahogy az egy igazi csapathoz illik.