Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy este a 32-esekről

Szöveg: MH BHD | Fotó: Bankó József |  2023. október 18. 15:38

A népszerű „Biztonságpolitikai előadás-sorozat” októberi programja keretében Zsolnai Tamás ezredes mutatta be a 32-esek múltját és jelenét október 16-án, hétfőn este a Honvéd Kulturális Központban

web_BHD5115

Zsolnai Tamás ezredes, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Testőrezred parancsnoka „Mária Terézia öröksége - A trikolór katonái” című előadásában mutatta be az alegység történetét és feladatrendszerét. A Mária Terézia nevéhez köthető Gyalogezred jogutódja, napjainkban a 32. Testőrezred katonái azok, akik ország-világ előtt szolgálják Magyarországot, ezzel is szimbolizálva, megjelenítve a Magyar Honvédséget.

A Koronaőrség a magyar államiság, történelmünk egyik legkiemelkedőbb jelképét védelmezi. A Lövészzászlóalj katonái díszelgő; míg a Gyalogos Testőrség tagjai protokolláris objektumőrzési feladatokat látnak el a Sándor-palotánál. Zsolnai ezredes adatokkal, tényekkel és az alegység által ellátott feladatokhoz kapcsolódó történetekkel színesített prezentációjának hallgatósága átfogó képet kaphatott a díszelgő szakma szépségéről, egyben kihívásairól is.