Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Egy éves a Zrínyi-kártya

Szöveg: Láda Mónika |  2010. február 28. 8:15

Egy éves születésnapját ünnepli Hódmezővásárhelyen az a Zrínyi-kártya néven elhíresült helyi kezdeményezés, amelynek során közel 70 helyi vállalkozóval kötött a laktanya együttműködési megállapodást. A Zrínyi-kártya révén már most családok ezreinek élete vált jóval könnyebbé, mint azelőtt.

Farkas Imre ezredes, a helyőrségben lévő laktanya parancsnoka, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi parancsnokhelyettese elmondta, hogy az egyes szerződések tartalmának megfelelően a laktanya minden Zrínyi-kártyával rendelkező dolgozója és egy családtagja kedvezményesen vásárolhat, vagy vehet igénybe szolgáltatást. Az érvényben lévő megállapodások az élet minden területét próbálják lefedni, így a hódmezővásárhelyi katonák már egy éve vásárolhatnak olcsóbban a teljesség igénye nélkül alapélelmiszereket, ruhákat, gyógyszereket, számítástechnikai eszközöket, ékszereket, állateledelt, könyveket valamint kedvezményesebben újíthatnak fel lakást, köthetnek biztosítást vagy vehetnek igénybe fodrász vagy kozmetikai szolgáltatást.

Eközben a laktanya egy egész komoly vásárlói bázist tud biztosítani a kereskedők részére.

1595897729
 

A 2009. év elején a HM Honvéd Vezérkar főnöke a VKT/47-8/2009/PVÜ. sz. ügyiratában meghatározta, hogy a parancsnokok fokozottan kísérjék figyelemmel a személyi állomány anyagi helyzetét, az adható támogatásokat, valamint szociális és egyéb szempontok figyelembevételével állapítsanak meg és biztosítsanak minden törvényes és adható támogatást a részükre. A Hódmezővásárhelyen már egy éve működő Zrínyi-kártya mint helyi kezdeményezés ennek jegyében született meg.

„Az eltelt egy év alatt 1200 darab kedvezményre jogosító Zrínyi-kártyát osztottunk ki. Ez a szám magáért beszél. Nem könnyű ma valós segítséget adni a katonáknak. A Zrínyi Miklós Laktanya mindig élen járt, amikor kreatív ötletekkel kellett hozzájárulni olyan kezdeményezésekhez, amelyek javítják a katonák életminőségét. A Zrínyi-kártya anélkül támogatja a családokat, hogy az bárkinek pénzébe kerülne, mégis több marad a családok pénztárcájában" – mondta Farkas ezredes.

A tavaly ilyenkor útjára indított kezdeményezés sikeréhez nagy mértékben hozzájárult a Honvédszakszervezet Hódmezővásárhelyi Alapszervezete is, hiszen felismerték, hogy a Zrínyi-kártya célja egyezik a HOSZ alaprendeltetésével. Felvállalták, hogy aktívan részt vállalnak a kártya népszerűsítésében, kiosztásában, és a lehetséges szerződő felek felkutatásában.

„Ma már számos esetben a kereskedők keresik meg a laktanyát szerződéskötési szándékkal és nem pedig fordítva. A visszajelzések alapján elmondható, hogy a vállalkozók és a katonák közös érdeke és igénye a kedvezményes vásárlásra jogosító együttműködési megállapodások" értékelte a Zrínyi-kártyát Farkas ezredes.